​​Kongeskrænten, Smørum

Om projektet:

Kongeskrænten er en del af et område, hvor nye modeller for tætte, sociale og grønne bymiljøer vokser frem, og dette område tilbyder en unik mulighed for at lægge grundstenen til en langsigtet plan, der understøtter fællesskaber og naboskab i Egedal Kommune.

Kongeskrænten er placeret i et vidtstrakt grønt landskab med kuperet terræn og stærke landskabelige pejlemærker som gravhøje og det naturskønne dige. De kommende bebyggelser integreres i landskabet og får kontakt med og udsyn til omgivelserne, så der skabes nye funktioner og forbindelser i et ’urbant urlandskab’.

Boligsammensætning:

Det bedste resultat over en lang tidshorisont vil blive opnået ved at benytte materialer med lang levetid og nem vedligeholdelse. Ligesom beplantningen rundt om bebyggelsen, der ikke vil blive trimmet, vil husene stå robust midt i det grønne. Facaderne skalmures, og dermed bruges tegl som et solidt og vedligeholdelsesfrit, men også smukt, materiale – her brugt i øjenhøjde. På udvalgte facadepartier mures tegl i forbandt, hvilket både skaber en flot skyggeeffekt og gør det muligt for slyngplanter at vokse op ad facaderne, så bebyggelsen begrønnes med tiden.​

​Projektet omfatter tre gennemgående boligtyper: 59 toplansboliger i to varianter på 126-134 m², som består af firerums boligtyper, og 7 treplansboliger på 165-172 m² med femrumsboliger. Fælles for boligerne er, at de alle er indrettet med to badeværelser. Ligeledes har alle boliger adgang til både forhave og baghave fra det åbne køkken-alrum. Alle boliger opføres som energi 2020-boliger, hvilket sikrer et meget lille energiforbrug.

Forventet aflevering:Etape 1 – 30 boliger:

ultimo 2018. Etape 2 – 36 boliger: primo 2020.